İnsanlık Düşmanı Siyonist Rejim Kudüslü Aktivistlere Baskı Uyguluyor

Mescid-i Aksa'yı savunmasız bırakmak isteyen işgal yönetimi, Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan Kudüslü aktivistlere yönelik baskılarını sürdürüyor.  

Görüntülenme: 1488 Tarih: 24 Mayıs 2016 05:45
İnsanlık Düşmanı Siyonist Rejim Kudüslü Aktivistlere Baskı Uyguluyor

Kudüslü aktivistlerin evlerine baskın düzenleyerek evlerde arama yapan işgal güçleri, aktivistleri gözaltına alıyor ve ifade vermeye çağırıyor, bazılarını da seyahat yasağı ya da Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezalarıyla cezalandırıyor.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa cemaatinden ihtiyar Ali Ebu Sebitan ve eşi Muna'yı yeniden Kudüs'ün batısındaki El-Meskubiyye güvenlik merkezine ifade vermeye çağırdığını bildirdi.

İşgal güçleri, Mescid-i Aksa'nın müdavimlerinden Ebu Sebitan'ı dün Kudüs'ün doğusundaki Et-Tur Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına almış ve birkaç saat sorguladıktan sonra serbest bırakmıştı.

Bu arada, işgal güçleri bu sabah (23 Mayıs Pazartesi) Kudüslü kadın öğretmen Henadi Halevani'nin Kudüs'ün doğusundaki Vadi El-Cevz Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek El-Meskubiyye güvenlik merkezine ifade vermeye gitmesini istedi.

Kudüs işleri uzmanı Cemal Amr ise işgal istihbaratının özel kuvvetlerle birlikte Silvan beldesi Es-Sevri Mahallesi'ndeki evine baskın düzenleyerek kendisine ve eşine seyahat yasağı cezasını tebliğ ettiğini söyledi.

fiem

Yorumlar