İslami Cihad Yöneticisinden Mısır Açıklaması

İslami Cihad yöneticilerinden Rifai, Refah Kapısı'nın açılması için Mısır yönetimi ile görüştüklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1756 Tarih: 27 Mayıs 2016 08:41
İslami Cihad Yöneticisinden Mısır Açıklaması

Ebu İmad er-Rifai, Gazze'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı açılarak İsrail ablukasının hafifletilmesi için Mısır ile çalışmalar yürüttüklerini açıkladı. 
 
Filistin ile ilgili bir programa katılmak üzere geldiği İstanbul'da AA muhabirine konuşan Rifai, Gazze Şeridi'nde yaşayanların çektiği çilenin her geçen gün arttığını vurguladı. Sıkıntıların hafifletilmesi için Mısır yönetimiyle çalıştıklarını belirten Rifai, 'Mısır ile yürütülen çalışmalar, Filistin uzlaşısı ve Hamas ile Mısır yönetimi arasındaki sorunun çözülmesi yönündeki çabaları da içeriyor.' dedi. 
 
Arap coğrafyasında yaşanan gelişmelerle ilgiliyse, Filistinlilerin bölgedeki krizlere karışmasının söz konusu olmadığını belirten Rifai, İsrail saldırılarıyla mücadele ve Filistin meselesinin gerektirdiği çıkarlar uyarınca Arap ve Müslüman ülkelerle ilişkilerini sürdürdüklerini dile getirdi. 
Filistin direnişine hizmet edenlerle hareket edeceklerini söyleyen Rifai:
'Bizler hiçbir şart koşmadan Filistin davasına destek vermek isteyen herkesi memnuniyetle karşılarız. Filistin davası herkesindir ve bu nedenle de ön şartsız bir şekilde İslam, Filistin ve cihat temelleri üzerinde herkesle ilişkiler kurmalıyız.Filistin davası, Arap ve Müslümanların davası olduğu için halkımıza yardım elini uzatan hiç kimseye hayır diyemeyiz.' dedi.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar