El-Müdellel: "İslami Cihad Heyeti Kahire'de Üç Dosyayı Görüştü"

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ahmed El-Müdellel, İslami Cihad heyetinin Kahire ziyareti sırasında Mısırlı yetkililerle üç önemli dosyayı görüştüğünü söyledi.  

Görüntülenme: 1880 Tarih: 30 Mayıs 2016 05:02
El-Müdellel:

İslami Cihad heyetinin Kahire'de Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde ele alınan dosyaların başında Rafah Kapısı dosyasının geldiğini bildiren El-Müdellel, İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Mısır arasındaki ilişkiler ile Filistin uzlaşısının diğer dosyalar olduğunu ifade etti.

İslami Cihad heyetinin Mısırlı yetkililerle Rafah Kapısı konusunda uzun uzun konuştuğunu belirten El-Müdellel, "Onlara Rafah Kapısı'nın mutlaka açılması gerektiğini söyledik. Bize konunun inceleneceğini ve yakında bir çözüm olacağını vaat ettiler" dedi.

İslami Cihad lideri, Mısır'dan Filistin'de şartlar değişmese dahi Rafah Kapısı'nı açmasını istedi.

Ahmed El-Müdellel, bugün (29 Mayıs Pazar) "İslami Cihad Hareketi'nin Kahire Ziyaretinin Sonuçları" başlıklı atölye çalışmasında yaptığı konuşmada, Filistin milli projesinin direniş ve birlik temelleri üzerine kurulu olduğuna dikkat çekti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah başkanlığındaki bir heyet bu ayın başında Kahire'yi ziyaret ederek Mısırlı yetkililerle görüşmeler yaptı.

fiem

Yorumlar