Yüz Bin Kişi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs’ün girişlerinde ve Mescidi Aksa kapılarındaki tüm engelleyici uygulamalara rağmen Ramazan ayının ilk cumasında işgal altındaki Filistin topraklarından on binlerce Filistin Mescidi Aksa’ya akın etti.  

Görüntülenme: 1479 Tarih: 10 Haziran 2016 18:39
Yüz Bin Kişi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Evvelki akşam Tel Aviv’de 4 Siyonist’in ölümüyle sonuçlanan feda eyleminin ardından Kudüs ve Batı Yaka’da yoğun güvenlik tedbirleri alan ve adeta bölgeyi kuşatan işgal güçleri Cuma namazı için gelenlerden 45 yaşın altında olanları geri çevirdiği bildirildi.

Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya askeri geçiş noktasından geri çevrilen Derviş Naci (40) yaptığı açıklamada, daha önce Kudüs’e girme izninin olmasına rağmen işgal güçlerinin kendisini geri çevirdiğini söyledi.

Naci, “sabaha karşı saat 02.00 civarında Mescidi Aksa’ya gelmek için Ramallah’tan dört çocuğumla birlikte çıktım. Hedefimiz Mescidi Aksa’da namaz kılmaktı. Ancak işgal güçleri bizi İsrail güvenliği için tehdit oluşturduğumuz gerekçesiyle geri çevirdi” dedi.

Halid Muhammed (33) ise “Kalandiya geçiş noktasında sebep gösterilmeksizin geri çevrildim. Onlar sadece bizi engellemek istiyorlar. Aksa’ya gelmek için her yolu deneyeceğim. Beni bir daha engellerlerse bu kez duvarı atlayarak geleceğim. Biz sadece Aksa’da namaz kılmak istiyoruz. Bu hakkımızdır. Uluslararası hukuk bu hakkımızı güvence altına almıştır. İsrail kendini hukuk üstü görüyor” ifadesini kullandı.

fiem

Yorumlar