Siyonist Rejim Kudüs'te İki Ayrı Konut İnşaatı Projesine Onay Verdi

İşgal yönetimi, Maale Adumim Yahudi Yerkeşkesi'nde yeni konutlar inşa edilmesine karşı çıkan Amerika'nın ve uluslararası toplumun tepkisinden çekindiği için yıllardır onaylamakta tereddüt ettiği iki projeyi onayladı.  

Görüntülenme: 1378 Tarih: 12 Haziran 2016 16:07
Siyonist Rejim Kudüs'te İki Ayrı Konut İnşaatı Projesine Onay Verdi

İşgal rejiminde yayınlanan haftalık Jerusalem gazetesi, Kudüs'teki yerel tanzim ve inşaat komitesinin "Kudüs Günü" münasebetiyle yaptığı iki ayrı toplantıda iki projeye onay verdiğini yazdı.

Haberde, projelerden birinin Kudüs'teki Şufat tepesinde Filistinlilere ait topraklar üzerinde kurulu Ramat Shalom Yahudi Yerleşkesi'nde 82 yeni konut inşasını içerdiği belirtildi.

İşgal rejimi kaynakları, projelerin Doğu Kudüs'ün işgalinin 49'uncu yıldönümüne denk geldiğine dikkat çekerken, bunun işgal rejiminin Kudüs'ü Yahudileştirme planını hayata geçirmeye devam ettiğinin ve başta Amerika olmak üzere uluslararası toplumun tepkilerini hiçe saydığının kanıtı olduğu ifade edildi.

Gazete, onaylanan diğer proje kapsamında da Kudüs'ün güneyindeki Gilo Yahudi Yerleşkesi eteklerinde 150 yeni konutun inşa edileceğini bildirdi.

Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı ve Yerel Tanzim ve İnşaat Komitesi Başkanı Meir Turgeman'ın Kudüs kentinde üzerinde inşaat yapacak arazi sıkıntısı çekildiğini ve belediyenin uygun olan her projeyi destekleyeceğini söylediği kaydedildi.

fiem

Yorumlar