Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında 100'den fazla Yahudi yerleşimci bu sabah (12 Haziran Pazar) El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1378 Tarih: 12 Haziran 2016 16:32
Siyonistler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Ramazan ayının ilk haftasının sonunda gerçekleşen baskın sırasında işgal güçleriyle Mescid-i Aksa bekçileri arasında gerginlik yaşandığı, Mescid-i Aksa'daki cemaatin ve ilim öğrencilerinin Yahudi yerleşimcilerin ayin yapma girişimine yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdiği bildirildi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın El-Kettanin, El-Esbat ve El-Hadid kapıları civarında toplanan ve ayin yapan Yahudi yerleşimcileri kuşatma altına alarak koruduğu ifade edildi.

Yahudi yerleşimciler, işgal yönetiminin teşvikiyle ve işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

Başta "Heykel Öğrencileri" adlı örgüt olmak üzere fanatik Yahudi örgütleri sosyal paylaşım sitelerinde yaptıkları çağrılarla Yahudi yerleşimcileri bugün Yahudilerce kutsal kabul edilen bayram günü münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlemeye davet etmişti.

Bu arada, işgal polisi bu sabah Mescid-i Aksa'daki imar görevlilerinden Muhammed Er-Ruveydi ile Batı Yaka sakinlerinden henüz kimliği öğrenilemeyen bir genci Yahudi yerleşimcilerin baskınına karşı çıktıkları için gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin baskınları protesto ettikleri için isimleri kara listeye alınan kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapılarında Kur'an-ı Kerim okuyarak oturma eylemini sürdürdükleri bildirildi.

fiem

Yorumlar