Haziran Başından Bu Yana 994 Siyonist Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Haziran ayının başından bu yana Mescid-i Aksa'ya 994 Yahudi yerleşimcinin baskın düzenlediği ve son dönemde işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarında artış görüldüğü belirtildi.  

Görüntülenme: 1503 Tarih: 16 Haziran 2016 22:53
Haziran Başından Bu Yana 994 Siyonist Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Quds Press Haber Ajansı'nın verilerine göre, Doğu Kudüs'ün işgalinin yıldönümünde Mescid-i Aksa'ya aybaşından bu yana düzenlenen baskınların en yoğunu gerçekleşti ve baskına o gün 307 Yahudi yerleşimci katıldı.

İşgal polisinin Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlara mübarek Ramazan ayında da izin verdiği, son dört günde (12-15 Haziran) Mescid-i Aksa'ya 324 yerleşimci, 8 Yahudi öğrenci ve 15 işgal istihbaratı görevlisinin baskın düzenlediği bildirildi.

Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi yerleşimcilerin ve diğer işgalcilerin El-Mağaribe Kapısı'ndan girdikleri ve işgal güçlerinin himayesinde gerçekleşen baskın sonunda Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa bekçilerinin dini kıyafetlerle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen ve ayin girişiminde bulunan yerleşimcilere müdahale ettiği, işgal polisini söz konusu yerleşimcileri Mescid-i Aksa dışına çıkarmaya zorladığı belirtildi.

Haziran ayından bu yana işgal güçlerinin Mescid-i Aksa kapılarında altı Filistinliyi gözaltına aldığı ve gözaltına alınanlardan üçünün Mescid-i Aksa bekçilerinden ve İmar Komitesi görevlilerinden olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar