Siyonist Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya Baskınları Devam Ediyor

Mübarek Ramazan ayının başından bu yana Mescid-i Aksa'ya 722 işgalcinin baskın düzenlediği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1546 Tarih: 24 Haziran 2016 16:51
Siyonist Yerleşimcilerin  Mescid-i Aksa'ya Baskınları Devam Ediyor

Quds Press Haber Ajansı'nın raporuna göre, işgalciler Mescid-i Aksa'nın saygınlığını Ramazan ayında da günlük olarak çiğnerken, 18 gün içinde 722 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Raporda yer alan verilere göre, bugün (23 Haziran Perşembe) 21 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına katıldı.

Raporda, Ramazan ayının başından bu yana öğleden sonra gerçekleştirilen baskınlara izin verilmediği fakat buna karşılık sabah saatlerinde yapılan baskınlara katılanların sayısında artış gözlemlendiği ifade edildi.

Önümüzdeki Pazar gününden itibaren Ramazan'ın son on gününe girilmesi münasebetiyle cemaatin çok yoğun olacağı ve bu nedenle Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin verilmeyeceği bildirildi.

Bu arada, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma politikasını Ramazan ayında da sürdürdüğü ve Ramazan'ın başından bu yana sekiz kişiye Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdiği belirtildi.

fiem

Yorumlar