Şeyh İkrime Sabri Filistinlileri Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da İhya Etmeye Çağırdı

Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Filistinlilerden Cuma akşamı güneşin batmasıyla Cumartesi günü sabah namazına kadar Kadir Gecesi'ni ihya için Mescid-i Aksa'ya gitmelerini istedi.  

Görüntülenme: 2111 Tarih: 30 Haziran 2016 11:30
Şeyh İkrime Sabri Filistinlileri Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da İhya Etmeye  Çağırdı

Şeyh İkrime Sabri, bugün (29 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da geçirmenin ve gece namazı kılmanın önemine değindi.

Dini vaazları dinlemenin ve Kur'an derslerine katılmanın önemine de dikkat çeken Şeyh İkrime Sabri, Kadir Gecesi'nde ibadetin aralıksız 84 yıl ibadete eşdeğer olduğunu ifade ederek, o gece çokça dua etmek, Kur'an okumak ve sadaka vermek gerektiğini söyledi.

Mescid-i Aksa'da itikâfta bulunanlardan Kadir Gecesi'nin saygınlığına ve düzene dikkat etmelerini, huşuyu ve sükûneti bozmamalarını, Mescid-i Aksa'nın temizliğine özen göstermelerini isteyen Şeyh İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkelerine de seslenerek, İslam karşıtı propagandayla mücadele ve doğru İslam'ın anlatılması için birlik olmaya çağırdı.

fiem

Yorumlar