Kudüs Günü'nde 280 Bin Filistinli Mescidi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Siyonist işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen Ramazan’ın son cumasında 280 bin Filistinli Aksa’da namaz kıldı.  

Görüntülenme: 1809 Tarih: 01 Temmuz 2016 22:12
Kudüs Günü'nde 280 Bin Filistinli Mescidi Aksa’da Cuma Namazı Kıldı

Cuma hutbesini irad eden Kudüs ve Kutsal Mekânlar Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Ramazan’ın son Cuma namazını kılmak ve Kadir Gecesini ihya etmek için Mescidi Aksa’ya akın eden Filistinlileri selamladıklarını söyledi ve cemaate hitaben “Ey Mescidi Aksa’yı dolduran siz değerli insanlar! Bu bereketli yolculuğunuzla caminin sahibi olduğunuzu, bütün engellemelere rağmen buraya gelmekten vazgeçmeyeceğiniz gösterdiniz” dedi.

Hutbesinde Aksa’nın karşı karşıya olduğu baskın ve zulme değinen Şeyh Muhammed Hüseyin, “Sürekli Aksa’da bulunmak gerekiyor. Çünkü burası hiçbir semavi, beşeri ve insani hukukla uluslararası örfü takmayan işgalcinin hedefindedir” dedi.

Geçen hafta işgal askerlerinin Mescidi Aksa’yı basıp kapı kapatmalarına da değinen Şeyh Muhammed, olayların acı verici olduğunu ve daha önce böyle tecavüzler görmediklerini belirterek bedeli ne olursa olsun Aksa’nın Müslümanların yeri olacağını hatırlattı.

Direniş güçlerine seslenen Şeyh Muhammed, pusulayı mecrasından saptıran bölünmeye son vermelerini istedi.

İslam ülkelerinin yönetimlerine de mesaj gönderen Kudüs müftüsü, halkları konusunda Allah’tan korkmalarını, masum kanı akıtılmasının önüme geçmelerini talep etti.

Hutbesinde İstanbul’da meydana gelen patlamalara da değinen Şeyh Muhammed, masum insanların ölümüne neden olan saldırıları kınadıklarını söyledi.

fiem

Yorumlar