Viyana'da Kudüs Günü Etkinliği

Dünya Kudüs Günü, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Avrupa'da da mitingler düzenlenerek anıldı. Viyana'da gerçekleştirilen yürüyüşte ise 20 kişilik bir grup eline İsrail ve PKK bayraklarnı alarak Dünya Kudüs Günü Yürüyüşünü baltalamaya çalıştı. 

Görüntülenme: 2653 Tarih: 03 Temmuz 2016 09:27
Viyana'da Kudüs Günü Etkinliği

Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün bağımsızlığına kavuşturulması için dünyanın dört bir yanında protesto gösterileri düzenleniyor. Avusturya'nın başkenti Viyana'nın merkez bölgesi olan Mariahilfstrase'de gerçekleşen Dünya Kudüs Günü Yürüyüşüne çevre bölgelerden birçok kişi katıldı.

Friedeninitiative Wie'nin organizesini üstlendiği yürüyüşte Avusturya'nın farklı şehirlerinden gelen farklı ırklara mensup birçok kişi "Filistin'e Özgürlük" sloganları attı. "Kahrolsun İsrail", "Bebek Katili İsrail","Kan İçici İsrail sloganlarıyla inleyen şehir merkezinde çarpıcı cümleler büyük yankı uyandırdı.

20-30 kişilik küçük bir karşı gurubun İsrail ve PKK bayraklarıyla protesto ettikleri yürüyüş esnasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Filistin'de mazlum halkı akla gelmeyecek işkencelerle katleden ve bunu medya aracılığı ile normalleştiren terör çetesi İsrail'e karşı Avrupa'nın birçok yerinde protesto gösterilerinin giderek arttığı gözlemleniyor.

Haber: Hasibe Yeşil

on4haber

Yorumlar