İslami Cihad: Türkiye-İsrail Anlaşması Kabul Edilemez

Anlaşma İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulümden hesap sorması bakımından hangi maddeyi içeriyor sorusunun sorulması gerektiğini söyleyen Ebu Şerif, “anlaşmadan ziyade yapılması gereken İsrail’in Filistin halkına yaptıklarının faturasını ödetilmesidir.” 

Görüntülenme: 2147 Tarih: 04 Temmuz 2016 04:02
İslami Cihad: Türkiye-İsrail Anlaşması Kabul Edilemez

Kamuoyu, AKP- İsrail anlaşmasına Filistin direniş örgütlerinin tepkilerini merak ederken. Filistin direnişinin etkili akımlarından Filistin İslami Cihad hareketi, İsrail ile normalleşme sürecini reddettiğini açıklayan bir bildiri yayınladı.

Filistin İslami Cihad hareketi, siyonist İsrail rejimi ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesiyle ilgili olarak yayınladığı bildiride, İslami Cihad olarak, terör rejimi İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi ve bu rejimle barış için her türlü bahaneyle yapılacak her türlü girişimi reddettiği bildirildi.

Filistin İslami Cihad Hareketi, Arap ve müslümanlardan, Filistin ve başta Mescidi Aksa olmak üzere mukaddeslerlerle ilgili görevini yerine getirmelerini isterken, siyonist İsrail rejimi ile mücadele edilmesi çağrısını yeniledi.


AKP-İsrail anlaşmasını Tasnim haber ajansı Türkçe servisine değerlendiren Filistin İslami Cihad hareketinin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif anlaşmayı “kabul edilemez” olarak değerlendirdi.
Nasır Ebu Şerif , “Bu anlaşmayı olumlu görmek mümkün değil” diyerek kesin bir dille anlaşmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Filistinli temsilci, “Biz Filistin’de bulunan bütün direniş grupları gibi hiçbir İslam ülkesinin İsrail ile diyalog halinde olmasını ve onun bölgede var olamasını kolaylaştıracak adımlar atılmasını istemiyoruz.” diyerek Türkiye-İsrail arasında imzalanan anlaşmaya kesin bir dille  tepkisini gösterdi.

AKP’nin hükümete gelmesi ile Türkiyenin Gazze ve Filistin konusunda ciddi adımlar bekleyişinde olduklarınu vurgulayan Filistin İslami Cihad hareketinin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif, Suriye meselesi ile birlikte söz konusu olan konumlanmalar dengeleri değiştirdiğine dikkat çekti.

Suriye’deki konumlanma  dengeleri değiştirdi

“AKP’nin iktidara gelişi ile Filistindeki bazı direniş gruplarına destek ve ciddi destek girişimleri oldu bunun en büyük örneği “Mavi Marmara” gerçeğidir ancak bölgede son yıllarda  yaşanan gelişmeler özellikle Suriye’deki konumlanmalar ile birlikte dengeler değişti.”

Türkiye bölgeden yana rol üstlenmeli

Nasır Ebu Şerif sözlerine, “Biz Türkiye’nin ne denli büyük bir devlet olduğunu biliyoruz, bize göre hem bölgede hem de İslam ümmetinin sorunlarının çözümü konusunda desteğinin gerektiği düşüncesindeyiz.” diyerek Filistin meselesinde Türkiyenin bölgeden yana bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Filistin direnişne hiçbir katkısı yok

Anlaşma İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulümden hesap sorması bakımından hangi maddeyi içeriyor sorusunun sorulması gerektiğini söyleyen Ebu Şerif, “anlaşmadan ziyade yapılması gereken İsrail’in Filistin halkına yaptıklarının faturasını ödetilmesidir.” diyerek anlaşmanın Filistin direnişne hiçbir katkıyı sunmadığını belirtti.

tesnim

Yorumlar