Siyonist Yerleşimciler Bu Sabahtan İtibaren Mescid-i Aksa'ya Baskınlar Düzenlemeye Başladı

Dün muhtelif aşırı siyonist grupların açıklamalarıyla Mescidi Aksa'yı basmaya ve burada ayinler düzenlemeye teşvik edilen işgalci yerleşimciler bugün sabah saatlerinden itibaren Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemeye başladılar.  

Görüntülenme: 1639 Tarih: 10 Temmuz 2016 12:47
Siyonist Yerleşimciler Bu Sabahtan İtibaren Mescid-i Aksa'ya Baskınlar Düzenlemeye Başladı

12 gün süreyle kapatılan, çoğunlukla yahudi yerleşimcilerin kullandığı ve tamamen işgal yönetiminin kontrolünde olan Mağribliler Kapısı'nın bugün (10 Temmuz Pazar) sabah saatlerinde açılmasının ardından sabahın erken vakitlerinde 18 kişilik yahudi grubu Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.

Ramazan'ın ikinci yarısında ve bayram günlerinde 12 gün süreyle Mağribliler kapısının kapatılması sebebiyle yahudi yerleşimcilerin baskınlarında kısmen bir azalma olduğu ancak bugün saat 07.30'dan itibaren bu kapının yerleşimcilere açılması sebebiyle baskınların yeniden eski şekline dönmeye başladığı ifade edildi. Aşırı siyonist grupların dün yaptıkları provokatif açıklamalara rağmen işgal yönetiminin bu kapıyı açması ise onların işlerini kolaylaştırdı.

İşgal polisinin de yerleşimcilerin baskınlarını kolayca gerçekleştirebilmeleri için onları güvenceye alan, güvenlik görevlileri tarafından korumaya alınarak Mescidi Aksa içinde rahatça dolaşmalarını sağlayan tedbirleri artırdıkları ifade edildi.

Polisler tarafından korumaya alınan yahudi grup daha sonra Silsile kapısından çıktı. Namaza gelen Filistinliler de tekbir getirerek baskın düzenleyen yerleşimci gruba tepki gösterdiler.

fiem

Yorumlar