Katil İsrail Askerleri Kudüs'te Bir Genci Şehit Etti

Filistin Sağlık Bakanlığı, Kudüs kentinin kuzeyindeki Er-Ram beldesinde bu sabah (13 Temmuz Çarşamba) işgal askerlerinin ateş açması sonucu Filistinli bir gencin şehit olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 1700 Tarih: 13 Temmuz 2016 20:33
Katil İsrail Askerleri Kudüs'te Bir Genci Şehit Etti

İşgal rejimi ve Filistin medya organları, bu sabah Er-Ram beldesinde otomobille çarpma eylemi gerçekleştirme girişiminde bulundukları iddiasıyla Filistinli iki gencin içinde bulunduğu araca işgal askerlerince ateş açıldığını, gençlerden birinin şehit olduğunu ve diğerinin yaralandığını bildiriden haberler yayınladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal askerleri otomobilin üzerine doğrudan kurşun yağdırdı.

İşgal güçlerinin Filistinli ilk yardım ekibini olay yerine yaklaştırmadığı ve araçta bulunanların işgalcilere ait bir hastaneye kaldırıldıkları, gençlerden birinin şehit ve diğerinin yaralı olduğunun bildirildiği ifade edildi.

İşgal rejimi televizyonu 2'nci kanalı ise konuyla ilgili haberinde çarpma eylemi gerçekleştireceğinden şüphe edilen bir araca sınır muhafızları askerleri tarafından ateş açıldığını, araçta bulunan gençlerden birinin hayatını kaybettiğini, diğerinin yaralandığını ve üçüncü bir gencin de gözaltına alındığını öne sürdü.

Daha önce de işgal güçlerinin Filistinlilere ait araçlara bu şekilde ateş açtığı olaylar yaşanmış ve gerçekte herhangi bir eylem girişimi olmadığı, işgal askerlerinin korkularından panikleyip ateş açtıkları anlaşılmıştı.

 

Kaynak : FİEM (المركز الفلسطيني للاعلام)

Yorumlar