Siyonist İşgal Belediyesi Bu Sabah Kudüs'te Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

Kudüs'teki işgal belediyesine ait yıkım ekipleri bu sabah (13 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde kentin güneydoğusundaki Cebel El-Mukebber beldesinin El-Harice bölgesinde Uveysat ve Ebu Sekran ailelerine ait iki evi yıktı.  

Görüntülenme: 1464 Tarih: 13 Temmuz 2016 14:45
Siyonist İşgal Belediyesi Bu Sabah Kudüs'te Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yıkım ekipleri Amir Uveysat'a ait 100 metrekarelik evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkım kararı olmadan ve önceden uyarıda bulunmadan yıktı.

İşgal güçlerinin Ebu Sekran ailesine ait 120 metrekarelik evi de yıktığı ve ailenin evi bugünlerde işgal zindanlarından çıkması beklenen esir Dırgam'ın işgal zindanlarından çıktıktan sonra oturması için inşa ettiği bildirildi.

Kudüs'teki işgal belediyesinin evi yine aynı şekilde yıkım kararı olmadan ve aileye daha önce herhangi bir bilgi vermeden yıktığı, daha önce de benzer şekilde birçok Kudüslünün evinin yıkıldığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimler için Filistinlilerden gasp edilen topraklarda sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetiminin Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediği ve evlerini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

fiem

Yorumlar