Filistin Müftüsü Mescid-i Aksa Konusunda Çağrıda Bulundu

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1376 Tarih: 14 Temmuz 2016 11:30
Filistin Müftüsü Mescid-i Aksa Konusunda Çağrıda Bulundu

Şeyh Muhammed Hüseyin, dün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'yı hedef alan uygulamalarının bölgeyi kötü sonuçlara sürüklediğini ifade etti.

Mescid-i Aksa'ya dün 313 ve bu sabah 39 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin himayesinde baskın düzenledi. Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dans ederek provokatif davranışlar sergiledikleri bildirildi.

Filistinli gençlerin Batı Yaka'da düzenlediği intifada eylemlerinde hayatını kaybeden Yahudilerin ailelerinin bir haftadır "Heykel Dağı" olarak adlandırdıkları Mescid-i Aksa'ya topluca baskın çağrısında bulundukları kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda ölüleri için anma programı düzenlemelerini kınayan Şeyh Muhammed Hüseyin, baskınlara izin veren işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın tarihi statüsünü koruyacağına dair verdiği sözlerin asılsız olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Müslümanların Mescid-i Aksa'ya ulaşmalarının engellendiğini bildiren Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa'ya gidip baskınlara karşı nöbet tutma çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü, bedeli ne olursa olsun Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya bağlı kalacaklarını söyledi.

fiem

Yorumlar