Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden bir grup, bu sabah (14 Temmuz Perşembe) erken saatlerde işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1348 Tarih: 14 Temmuz 2016 12:27
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa'nın avlusunda ayin girişiminde bulunmasına Mescid-i Aksa cemaati ve ilim öğrencileri yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdi.
 
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlara karşı direndikleri için işgal güçlerinin isimlerini kara listeye aldığı ve Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediği kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde Kur'an-ı Kerim okuyarak oturma eylemini sürdürdükleri bildirildi.
 
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal hükümetinin teşvikiyle ve işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği ve sabah 7:30'dan itibaren El-Mağaribe Kapısı'nın yerleşimciler için açıldığı belirtildi.
fiem

Yorumlar