Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Filistinli Grupların Taziyelerini Kabul Etti

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, 15 Temmuz’da Türkiye’de meydana gelen başarısız darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için taziyeleri kabul etti.  

Görüntülenme: 2073 Tarih: 22 Temmuz 2016 08:29
Türkiye'nin  Kudüs Başkonsolosu Filistinli Grupların  Taziyelerini Kabul Etti

Batı Yaka’nın Ramallah şehrinde bulunan City İnn Otelinde yapılan taziyeye Filistinli grup liderleri, askerler, işadamları ve kanaat önderleri iştirak edip, Türkiye halkının yanında olduklarını ve meydana gelen girişimi lanetlediklerini ifade e tiler.

Taziyeye katılan eski Kudüs Bakanı Halid Ebu Arefe yaptığı açıklamada resmi ve sivil bütün taraflarıyla Filistinlilerin darbe girişimine karşı derin üzüntü duyduklarını belirterek, Türkiye hükümetiyle halkının yanında olduklarını söyledi.

Eski bakan Ebu Arefe ayrıca, “İki halk arasında görülmemiş bir kaynaşma ve ilgi vardır. Kardeşiz. Türkiye şimdiye kadar Kudüs ve Gazze için yapması gerekeni yaptı. O nedenle onlar ağladığında biz de ağlarız; sevindiğinde de seviniriz. Allah Türkiye ile beraber olsun. Dünya mazlumlarına yardımcı olmasını sürdürsün. İstanbul’da Kudüs’ü, Erdoğan’da da Salahaddin Eyyubi’yi görüyoruz” dedi.

fiem

Yorumlar