İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani:''İsrail Rejimi, İslam Dünyasının Baş Düşmanıdır''

İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, İslam ülkelerinin zayıflatılmasının siyonist rejimin güçlendirilmesi politikası doğrultusunda yapıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 2516 Tarih: 07 Ağustos 2016 19:54
İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani:''İsrail Rejimi, İslam Dünyasının Baş Düşmanıdır''

Afganistan, Milli Güvemlik Genel Sekreteri Mohammad Hanif Etmer ile Tahran’da yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki geniş stratejik işbirliği ve güvenlik konularında sğreklii istişareye vurgu yaptı.

Şemhani, etnik ve terörist eylemle sonucu istikrarsızlığın artmasını bazı güçlerin İslam ülkelerinin milli ve bölgesel durumunu zayıflatmak için kullandığı eski araçlar olduğunu belirtti.

Afganistan’da yabancı güçlerin olduğundan ve ABD işgalinden bu yana o ülkedeki güvenlik krizlerin artmasına değinerek, ‘’Afganistan’da huzur ve güvenliğin artması için güvenlik güçlerinin rolünün artması takdir edilecek bir durumdur ve o ülkenin kendi güvenliğinin teminindeki potansiyelinin göstergesidir’’ dedi.

İran’ın siyasi, güvenlik, ekonomik ve sınır konularında Afganistan ile ortak stratejiler geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, bölgesel sebatın oluşmasında yerel kapasitelerin kullanımındaki ortak çabalar tek etkili yöntem olduğunu söyledi.

Etmer de İran’ın Afganistan ilerlemesindeki yapıcı role teşekkür ederek, radikalizm ve terörizmle mücadelenin bölgesel güvenlik ve tüm ülkelerin işbirliği ile mümkün olacağını söyledi.

tesnim

Yorumlar