Kemal El-Hatib Filistinlilerden Pazar Günü Mescid-i Aksa'ya Gitmelerini İstedi

Özgürlükler Komitesi Başkanı Şeyh Kemal El-Hatib, Filistinlileri önümüzdeki Pazar günü Mescid-i Aksa'ya giderek nöbet tutmaya davet etti.  

Görüntülenme: 1822 Tarih: 12 Ağustos 2016 04:08
Kemal El-Hatib Filistinlilerden Pazar Günü Mescid-i Aksa'ya Gitmelerini İstedi

Şeyh Kemal El-Hatib, QPress'e yaptığı açıklamada, Yahudi örgütlerinin "Heykel'in Yıkımı" yıldönümü münasebetiyle 14 Ağustos Pazar günü Mescid-i Aksa'ya kalabalık bir şekilde baskın düzenleme çağrısı yaptığına dikkat çekti.

Söz konusu günde Yahudilerin Heykel'in ikinci yıkılışına ağlayıp üzüldüklerini belirten El-Hatib, "Birincisini de ikincisini de biz yıkmadık. Neden faturasını biz ödeyelim?" diye sordu.

İşgal hükümetinin tüm kırmızıçizgileri çiğnediğini ve ateşle oynadığını söyleyen Şeyh Kemal El-Hatib, Şabak eski başkanının Mescid-i Aksa'yı hedef almaya devam etmenin İsrail halkına felaket getireceği uyarısında bulunduğunu hatırlattı.

İşgal rejiminin tahtadan boynuzlarla Mescid-i Aksa kayasına kafasını vurduğunu ifade eden El-Hatib, "Boynuzlarınız tahtadan ve çamurdan yapılma. Bu nedenle parçalanacak. Çünkü burada bizim tarihimiz daha eski ve biz daha köklüyüz" dedi.

Şeyh Kemal El-Hatib, işgal rejiminin bölgedeki karmaşa ortamından yararlanarak uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe saydığını ifade etti.

fiem

Yorumlar