Siyonist Rejim Burak (Ağlama) Duvarı İçin Çevredeki Evleri Yıkmayı Planlıyor

Siyonist işgal rejimindeki yaygın gazetelerden Haaretz, işgal yönetiminin Burak Alanı olarak bilinen ve Siyonist işgalcilerin kutsal kabul ettiği Ağlama Duvarı’nın bulunduğu alanı genişletmek için çevredeki Müslümanlara ait mahallede bulunan ve alana bitişik olan evleri yıkmayı planladığını belirtti.  

Görüntülenme: 3089 Tarih: 12 Ağustos 2016 05:23
Siyonist Rejim Burak (Ağlama) Duvarı İçin Çevredeki Evleri Yıkmayı Planlıyor

Gazete, Ağlama Duvarı’na bitişik bir evin 1972 yılında restore edilirken eve ait bir duvarın Ağlama Duvarı’nın bir parçası olduğunun anlaşılması üzerine o gün böyle bir projenin düşünüldüğünü iddia etti.

Gazete, Ağlama Duvarına ait başka duvarların da Müslümanlara ait mahallede kaybolduğunun anlaşıldığını ve bu gerçeğin birçok Siyonist lider tarafından bilinmediğini savunan gazete, bu evlerin yıkılmasıyla alanın daha da genişleyeceğini kaydetti.

Siyonistler tarafından yapılan sözde araştırmaya göre bu projeyle Burak Alanı 488 metre kareye ulaşacak. Ancak bu alanın 350 metresi karesi bölgedeki Müslüman mahallesinde bulunuyor. Mahalledeki birçok evin Burak Duvarına yaslanması nedeniyle böyle bir projenin hayata geçirilmesi halinde bu evlerin yıkılması söz konusu olacak.

Gazete diğer bir iddiasında ise, Küçük Ağlama Duvarı olarak bilinen ve 16,5 metre uzunluğunda olan bir duvarın Müslümanların mahallesinde bulunduğunu, Siyonist cemaat ve örgütlerin şimdiye kadar duvarı ele geçirmede başarısız kaldığını savundu.

Gazeteye göre, Kudüs işgal edildikten üç gün sonra dönemin başbakanı, belediye başkanı ve bölge komutanının baskısıyla Burak Duvarı’nın çevresinde bulunan hamamların yıkılması bahanesiyle Filistinlilere ait 108 ev de yerle bir edildi.

fiem

Yorumlar