Şeyh Ömer El-Kisvani Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Yönelik Planlarının Bozulmasını İstedi

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, dün (15 Ağustos Pazar) 397 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.  

Görüntülenme: 2175 Tarih: 15 Ağustos 2016 10:18
Şeyh Ömer El-Kisvani Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Yönelik Planlarının Bozulmasını İstedi

Şeyh Ömer El-Kisvani, dün ayrıca El-Mağaribe Kapısı'ndan 467 yabancı turistin de Mescid-i Aksa'ya girdiğini belirterek, işgal rejiminin uygulamalarının tehlikesine dikkat çekti ve karşı konulması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan El-Kisvani, dün sözde "Heykel'in Yıkılışı" yıldönümü münasebetiyle öğleden önce 302 ve öğleden sonra da 95 Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini açıkladı.

El-Kisvani, işgal güçlerinin baskınlar sırasında Mescid-i Aksa'da dört kişiyi coplarla ve tüfek dipçikleriyle darp ettiğini, yaşlı üç kişiyi de gözaltına aldığını belirtti.

İşgal güçlerinin Kudüs'teki Esir Kulübü başkanı Nasır Kavs'ı darp ederek El-Kıbli Mescidi önünde yerde sürüklediğini ifade eden El-Kisvani, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin sayısındaki artışın ve cemaate yönelik saldırıların tehlikesine dikkat çekti.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa cemaatine ve çalışanlarına yönelik baskılarını kınayan El-Kisvani, Mescid-i Aksa bekçilerinden ve görevlilerinden 15 kişinin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldığını ve sadece 5'inin görevine dönebildiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar