Siyonist Güçler Kudüs’te Biri Eski Esir İki Kişiyi Tutukladı

Filistin halkını sindirmek, iradelerini kırmak, morallerini bozmak için baskılarını sürdüren işgal güçlerinin Kudüs’ün Cebelu’l-Mukebber semtinde birkaç gün önce özgürlüğe kavuşan Kudüslü esiri yeniden tutukladığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1583 Tarih: 19 Ağustos 2016 16:12
Siyonist Güçler Kudüs’te Biri Eski Esir İki Kişiyi Tutukladı

Filistinli kaynakların verdiği bilgiye göre, bugün (19 Ağustos Cuma) sabah erken saatlerde Kudüs’ün Cebelu’l-Mukebber semtinde ikamet eden eski esirlerden Süfyan Abduh’un (37) evini basan işgal güçleri, terör estirerek yaptıkları aramanın ardından özgürlüğe yeni kavuşmuş olan esiri alıp bilinmeyen bir yere götürdüler.

Kudüslü Esirlerin Aileleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, işgal güçleri tarafından tutuklanan esirin, işgale karşı tahriklerde bulunduğu suçlamasıyla Kudüs’teki işgal mahkemesine çıkarılacağı belirtildi.

Esir Süfyan Abduh Siyonist işgal zindanlarında 14 yıl kaldıktan sonra geçen Pazartesi günü serbest bırakılmıştı. 16 Ağustos 2002 tarihinde tutuklanan Süfyan Hamas’a mensup olma ve çalışmalarına katılma suçlamasıyla zindana atılmıştı.

Diğer taraftan Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Hızma beldesinde dün akşam çıkan çatışmalarda iki kişi yaralanırken bir genç de işgal güçleri tarafından tutuklandı.

fiem

Yorumlar