Siyonist Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Yine Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler bu sabah (29 Ağustos Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya yine baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1612 Tarih: 29 Ağustos 2016 22:24
Siyonist Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Yine Baskın Düzenledi

Baskın sırasında Yahudi yerleşimcilerden bazılarının ayin girişiminde bulunduğu ve Mescid-i Aksa cemaati ile ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği ve yerleşimcilere tepki gösterdiği bildirildi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı direndikleri için isimleri kara listeye alınan kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine işgal güçlerince yine izin verilmediği ve Mescid-i Aksa'nın kapıları önünde oturma eylemini sürdüren kadın aktivistlerin Kur'an-ı Kerim okumaya devam ettikleri belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetiminin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettikleri kaydedildi.

fiem

Yorumlar