Siyonist Rejim Kudüs'te Yıkım Faaliyetlerine Devam Ediyor

İşgal altındaki Kudüs’teki işgal belediyesine ait ekipler, Mescidi Aksa’nın güneyine düşen Silvan Beldesinin El-Bustan semtinde bazı ev ve işyerlerinin fotoğraflarını çektikten sonra bunlardan bazılarının yıkılacağına dair idari kararlar tebliğ etti.  

Görüntülenme: 1695 Tarih: 03 Eylul 2016 13:51
Siyonist Rejim Kudüs'te Yıkım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Semtteki aktivistlerden Kuteybe Avde yaptığı açıklamada, işgal belediyesine ait bazı şahısların beldeye baskın yaptıktan sonra birçok ev ve işyerinin fotoğraflarını çektiklerini, ruhsatları olmadığı iddiasıyla bunlardan bazılarının yıkılacağına dair duvarlarına idari kararlar yapıştırdıklarını ifade etti.

İşgal belediyesinin haftada bir kez bunu tekrarladığını, özellikle Cuma ve Cumartesi günlerinde baskınlar yapıp halkı bezdirmek için bu tür idari kararları duvarlara yapıştırıp tebliğ ettiğini söyledi.

Avde yaptığı açıklamada ayrıca işgal rejiminin 2004 yılında, beldeyi yıkıp yerine Tevrat Bahçesi inşa edip burayı Siyonist söylem çerçevesinde Kutsal Havza denilen bölgeye bağlama kararı aldığını belirterek, 100 evin bulunduğu semtte 1600 kişinin yaşadığını hatırlattı.

Siyonist yerleşimcilerin rahat yaşamaları için her türlü kolaylığı sağlayan işgal rejimi, Filistinlilerin ise yeni ev yapmak bir yana eski evlerini genişletmelerine bile izin vermiyor.

fiem

Yorumlar