Siyonist Rejim Mescid-i Aksa'yı Savunmasız Bırakmak İstiyor

İşgal güçlerinin bugün (6 Eylül Salı) Mescid-i Aksa bekçilerden birine Ekim ayı sonuna kadar Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezasını tebliğ ettiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1586 Tarih: 06 Eylul 2016 11:46
Siyonist Rejim Mescid-i Aksa'yı Savunmasız Bırakmak İstiyor

Mescid-i Aksa bekçilerinden Hamza Nimr, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerince dün Babu'l-Amud bölgesinde gözaltına alındığını ve Kudüs'ün batısındaki El-Kışla polis merkezine götürüldüğünü söyledi.

Polis merkezinde Mescid-i Aksa'daki görevi hakkında sorguya çekildiğini ve kendisine Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudiler için tehlike teşkil ettiğinin söylendiğini belirten Nimr, daha sonra serbest bırakıldığını ve bu sabah polis merkezine çağrılarak Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararının tebliğ edildiğini ifade etti.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'ne girmesinin kesin bir şekilde yasaklandığını bildiren Nimr, işgal polisinin Mescid-i Aksa'yı boşaltarak savunmasız bırakmak istediğini, önce murabıtlardan başladığını ve sonra sıranın Mescid-i Aksa bekçilerine geldiğini söyledi.

Mescid-i Aksa bekçilerinin işgalcilerin baskınları önünde engel olduklarını kaydeden Nimr, Mescid-i Aksa bekçilerinden ve İslami Vakıflar Dairesi görevlilerinden birçoğunun Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırıldıklarını bildirdi.

fiem

Yorumlar