Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimci grupları bu sabah (7 Eylül Çarşamba) işgal polisi ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1587 Tarih: 07 Eylul 2016 20:04
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

İşgal güçlerinin baskın boyunca Mescid-i Aksa'nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği ve baskına katılan yerleşimcilere hiç kimsenin yaklaşmasına izin vermediği ifade edildi.

Baskın sırasında yerleşimcilerden bazılarının ayin girişiminde bulunduğu ve Mescid-i Aksa cemaati ile ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiği, Mescid-i Aksa'yı savunan murabıtların baskına karşı seferber oldukları belirtildi.

İşgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine yine izin vermediği ve kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa kapılarında Kur'an-ı Kerim okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetiminin teşvikiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği, El-Mağaribe Kapısı'ndan giren yerleşimcilerin işgal güçlerinin himayesinde ve rehberler eşliğinde avlunun çeşitli bölgelerinde dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları kaydedildi.

fiem

Yorumlar