Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Müslümanların kutsal değerlerini çiğnemeye devam eden ve Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (25 Eylül Pazar) işgal polisinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1631 Tarih: 25 Eylul 2016 01:27
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimcilere Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan cemaat yüksek sesle tekbir getirerek tepki gösterdi.

İşgal güçleri Kudüs halkına yönelik baskılarını, yargısız infazlarını ve yıkımlarını sürdürürken Yahudi yerleşimcilerin de işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya günlük olarak baskın düzenledikleri bildirildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal hükümeti planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve rehberler eşliğinde El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya giren yerleşimciler avluda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıkıyorlar.

Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa'ya baskın için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

fiem

Yorumlar