Uluslararası Kudüs Müessesesi İntifadanın Gidişatından Memnun

Uluslararası Kudüs Müessesesi Kudüs intifadasının düşmanla mücadelede yeni dengeler oluşturduğunu belirterek, onu desteklememenin hata olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1406 Tarih: 01 Ekim 2016 05:22
Uluslararası Kudüs Müessesesi İntifadanın Gidişatından Memnun

Kudüs Müessesinin yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan basın açıklamasında Kudüs intifadasının yeni dengeler oluşturduğu belirtilerek, intifada gençlerinin altı şehide karşılık bir Siyonisti öldürdükleri ifade edildi.

Müessese yaptığı açıklamada, bir yılı geride bırakan intifadada 238 gencin şehit olduğunu, buna mukabil 40 Siyonistin öldüğünü, Siyonist rejimle mücadele tarihinde yapılan savaşlarla intifalarda bunun çok iyi bir denge olduğunu kaydetti.

Açıklamada ayrıca, faşist Netanyahu liderliğindeki işgal hükümetinin bastırmak için yaptığı her türlü baskı, yargısız infaz, zulüm ve sindirme uygulamalarına, ev yıkımlarına ve gençlerin kaçırılmasına rağmen ikinci yılına giren intifadanın devam ettiği belirtildi.

İntifadanın birinci yıldönümünde işgalciyle onun projelerine karşı sağlam bir duruş sergileyen Filistin’in kahraman ve yiğit gençlerini selamlayan Kudüs Müessesesi, Filistin Yönetimi ile Filistinli gençlerden intifadaya sahip çıkmalarını ve desteklemelerini istedi.

fiem

Yorumlar