Siyonist israil Kudüs'te Yahudi Nüfusunu Arttırmak İçin Elinden Geleni Yapıyor

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan istatistiki raporlara göre, Kudüs’ün Eski Belde semtindeki Yahudi nüfusu son yedi yılda %70 oranında artarken, yerleşkeler de %30 oranında büyüdü.  

Görüntülenme: 1870 Tarih: 15 Ekim 2016 02:30
Siyonist israil Kudüs'te Yahudi Nüfusunu Arttırmak İçin Elinden Geleni Yapıyor

İşgale ve yerleşim birimlerine muhalefetleriyle tanınan Ir Amim ve Şimdi Barış örgütleri yayınladıkları raporlarda, işgal altındaki Kudüs’teki Yahudi nüfusunun Netanyahu’nun hükümetin başına geçtiği 2009 yılından beri %40 oranında arttığını belirttiler.

İşgal hükümetinin Batn’ul-Heva ve Silvan beldelerinde sürdürdüğü yerleşim projelerine dikkat çekmek için “Batn’dan Darbe” ismiyle yayınlanan raporun devamında, Kudüs’ün Eski Belde semtinde Yahudi nüfusunun %70 oranında, Kudüs şehrindeki yerleşkelerdeki Yahudi nüfusunun ise %30 oranında arttığına dikkat çekti.

Raporda 2009 yılında Kudüs ve çevresinde 102 yerleşim odağı olduğunu ve söz konusu odaklarda iki bin yerleşimcinin kaldığı, daha sonra 40 yerleşim odağının daha eklendiği ve buralarda da 778 yerleşimcinin yaşadığı hatırlatıldı.

İşgalcinin Kudüs’ten 68 aileyi çıkardığını bunlardan 55’inin son iki yılda çıkarıldığına dikkat çeken raporlar, 300 ailenin de evlerini kaybetme tehlikesi yaşadığını ifade etti.

İşgal rejiminin Kudüs Havzası olarak tanımladığı proje, Aksa için en tehlikeli projelerden biri. İşgal rejimi Eski Belde, Silvan, Cebel’uz-Zeytun ve Şeyh Cerrah’ı aynı coğrafyada toplamak, bunun içinde buralarda ikamet eden Filistinlileri çıkarmak ve yerlerine Yahudileri yerleştirmek istiyor.

fiem

Yorumlar