Siyonist Güçler Bu Sabah Batı Yaka ve Kudüs'te Birçok Yere Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (16 Ekim Pazar) erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 19 Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1658 Tarih: 16 Ekim 2016 04:09
Siyonist Güçler Bu Sabah Batı Yaka ve Kudüs'te Birçok Yere Baskın Düzenledi

Nablus vilayetinde işgal güçlerinin Sebastiya beldesine baskın düzenleyerek Abdülkerim Bahlak, Nimr Hatim Ğazzal ve Remzi Nasır El-Hac isimli gençleri gözaltına aldığı belirtildi.

Asker Mülteci Kampı'nda çıkan çatışmada işgal güçlerinin çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.

Bu arada işgal güçlerinin el yapımı bomba hazırlanmasında kullanıldığı iddiasıyla bir evi ve bir depoyu mühürlediği bildirildi.

Öte yandan, Filistinli direnişçilerin bu sabah erken saatlerde Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine ateşli silahlarla karşılık verdiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri beldeye Kabatiye Kız Lisesi yönünden girdi.

Kafeler bölgesinde ve belde merkezinde mevzilenen işgal güçleriyle belde sakinleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Baskın sırasında Mecdi Kurha isimli gencin ayağından kurşunla yaralandığı ve gözaltına alındığı, bir başka gencin daha yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, işgal güçlerinin beldeden çekilmesinin ardından bir dükkânda yaralı bir işgal askerine ait kan izlerinin bulunduğu belirtildi.

fiem

Yorumlar