''Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı Özgürleştirmek İçin Çaba Göstermelidir''

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs’ün girişleri ile Mescidi Aksa kapılarında yaptıkları aramalara, engellemelere ve çıkardıkları sıkıntılara rağmen on binler Cuma namazı kılmak için Mescidi Aksa’yı doldurdu.  

Görüntülenme: 1769 Tarih: 21 Ekim 2016 02:11
''Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı Özgürleştirmek İçin Çaba Göstermelidir''

Cuma hutbesini irad eden Mescidi Aksa hatiplerinden İsmail Nevahida doğru yönde adım atan UNESCO’nun Mescidi Aksa’nın Müslümanlara ait olduğu ve işgal rejiminin bu konuda yaptığı açıklamaların ve savunduğu tezin doğru olmadığı konusunda aldığı kararı takdirle karşıladıklarını söyledi.

Nevahida Filistinlilerden Mescidi Aksa’ya gelmelerini, burada bulunup namaz kılmalarını, bölünme ve ayrılıklardan uzak bir şekilde tek bir yumruk gibi davranmalarını istedi.

Tüm Müslümanlardan da Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda sorumluluklarını yerine getirmelerini isteyen Nevahida, sözlü ve yazılı kınamaları bir kenara bırakıp burayı özgürleştirmek için çaba göstermelerini istedi.

Nevahida hutbesinde ayrıca, “Mescidi Aksa’nın İslam’da büyük bir yeri ve konumu var. Doğusundan batısına kadar bütün dünyadaki Müslümanların akidelerinin bir parçasıdır. Avlusuyla, revaklarıyla, ilim hücreleriyle, kubbeleri ve surlarıyla; altı ve üstüyle İslami vakıftır. Müslümanların dışında hiç kimsenin burayla bir ilişkisi yoktur. Burası BM kararıyla değil, Rabbani bir kararla İslami bir mescittir” dedi. 

fiem

Yorumlar