Siyonist Rejim, Knesset Üyelerine Mescid-i Aksa İçin Yeşil Işık Mı Yakacak?

İşgal rejimi televizyonu 2'nci kanalının, dün akşam (25 Ekim Salı) yayınladığı haberde, işgal polisinin işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerine yeniden Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara katılma izni verilmesi tavsiyesinde bulunduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 1722 Tarih: 26 Ekim 2016 16:43
Siyonist Rejim, Knesset Üyelerine Mescid-i Aksa İçin Yeşil Işık Mı Yakacak?

Haberde, bu tavsiyenin gerginliğin yükselmesi korkusuyla Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya girmelerinin yasaklanmasından bir yıl sonra geldiği ve tavsiyede ziyaretler için bazı kısıtlamalar ve şartlar da bulunduğu ifade edildi.

 

İşgal rejimi televizyonu, tavsiyenin işgal polisi tarafından İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardan'a sunulduğunu ve söz konusu tavsiye konusunda karar için siyasi iradenin onayına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

Haberde, Knesset üyelerinin Mescid-i Aksa'ya düzenleyecekleri baskınlar konusunda önceden işgal polisine haber verme, baskın saatinin tam olarak bildirilmesi, Knesset üyesinin yanında korumalarının bulunması, herhangi bir medya organının baskına eşlik etmemesi ve Mescid-i Aksa içinde konuşma yapılmaması gibi şartların ileri sürüldüğü kaydedildi.

fiem

Yorumlar