Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı Kılan Onbinler Siyonist Rejime Şu Mesajı Verdi:Aksa Sahipsiz Değildir

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa üzerindeki komplolarını gerçekleştirmek için oynadığı tüm oyunlara ve Filistinlileri bu kutsal mabede sokmamak için yaptığı tüm engellemelere rağmen bugün (28 Ekim) yine on binlerce Filistinli Cuma namazını Mescidi Aksa'da kıldı.  

Görüntülenme: 1952 Tarih: 28 Ekim 2016 13:43
Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı Kılan Onbinler Siyonist Rejime Şu Mesajı Verdi:Aksa Sahipsiz Değildir

Verilen haberlere göre işgal rejimi Mescidi Aksa'yla ilgili sınırlandırmalarını tam olarak uygulamak amacıyla Cuma namazı öncesinde, cami çevresinde çok sıkı polisiye tedbirler aldı. Tedbirler sadece Mescidi Aksa çevresine özel olmadı aynı zamanda Kudüs şehrinin girişlerinde de sıkı tedbirler alındı.

Polisler cami çevresinde kurduğu kontrol noktalarında kimlik kontrolleri yaptı ve özellikle gençlerden girmek isteyenlerin kimliklerine cami çıkışına kadar el koydu.

Cuma hutbesini okuyan hatip Muhammed Selim hutbesinde UNESCO'nun Mescidi Aksa'yla ilgili son kararına temas ederek Kudüs'teki kutsal mekanların İslâmî kimliklerinin korunması açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Selim, bu karardan bütün alanlarda yararlanılması ve Kudüs'ün tarihî ve İslamî kimliğinin korunması için gerekenin yapılması gerektiğini, bunu yapmamanın çok yanlış olacağını ifade etti. 

fiem

Yorumlar