Kudüs İntifadası Devam Ediyor

Kudüs kenti ve banliyölerinde Ekim ayında iki Filistinlinin şehit olduğu, işgal askerlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik üç ateş açma ve bir bıçaklama eylemi gerçekleştirildiği, iki İsraillinin öldüğü ve yedisinin de yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1729 Tarih: 01 Kasım 2016 16:54
Kudüs İntifadası Devam Ediyor

İşgal güçlerinin geçen ay Kudüs ve çevresinde 254 Filistinliyi gözaltına aldığı ve Filistinlilere ait yedi evi yıktığı, eğitim amaçlı ve mesken olarak kullanılan dört konteynıra da el koyduğu ifade edildi.

 

Quds Press Haber Ajansı, şehit Misbah Ebu Subeyh'in 9 Ekim'de Şeyh Cerrah'ta iki ayrı noktada ateş açma eylemi gerçekleştirdiğini, bir işgal polisini ve bir yerleşimci kadını öldürdüğünü, altı yerleşimciyi de yaraladığını söyledi.

 

Filistinli bir gencin Ekim ayında Kudüs'ün kuzeybatısında kurulu Har Adar Yahudi yerleşkesinde bıçaklama eylemi gerçekleştirerek bir güvenlik görevlisini yaraladığı ve daha sonra olay yerinden kaçmayı başardığı belirtildi.

 

Filistinli direnişçilerin geçen ay Kalendiya kontrol noktasına ve Kudüs'ün kuzeyindeki Pisgat Zeev Yahudi Yerleşkesi'ne ateş açtığı, eylemlerde ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

 

Filistinli gençlerin geçen ay ayrıca işgal güçleri devriyelerine, Yahudi yerleşimcilerin araçlarına ve yerleşimciler tarafından kullanılan tramvaya yönelik taş ve molotof atma eylemleri gerçekleştirdikleri kaydedildi.

FİEM

Yorumlar