Zarif Lübnan'da İslami Cihad Lideriyle Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Lübnan'daki temasları kapsamında Filistinli İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah ile bir araya geldiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1882 Tarih: 09 Kasım 2016 18:21
Zarif Lübnan'da İslami Cihad Lideriyle Görüştü

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, Zarif ile Şellah'in başkent Beyrut’ta bir araya gelerek, Filistin'in bulunduğu çıkmazdan kurtarılması için hareketin sunduğu girişimin yanı sıra İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri ile yerleşim faaliyetlerinin ele alındığı belirtildi.

Hareketin sunduğu girişimin Zarif tarafından olumlu bulunduğu kaydedilen açıklamada, İran'ın Filistin halkının birliğini sağlayacak ve topraklarının tümü geri alana kadar mücadelesini sürdürmesine olanak tanıyacak her türlü çabayı desteklediğine dikkat çekildi.

Şellah, 21 Ekim'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan İsrail ile 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'nı feshetmesini talep etmiş, Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) de İsrail'i tanımaktan vazgeçmesini ve İsrailli yöneticilerin "savaş suçlusu" olarak uluslararası mahkemelerde yargılanması için çaba harcamasını istemişti.

dunyabulteni

Yorumlar