Şeyh İkrime Sabri:''Aksa'nın Bir Karış Toprağından Bile Taviz Vermeyeceğiz''

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri Siyonist işgal güçlerinin işgal altındaki Filistin topraklarında özellikle de Kudüs’te sürdürdüğü yerleşim inşaatını kınadı.  

Görüntülenme: 1814 Tarih: 11 Kasım 2016 15:59
Şeyh İkrime Sabri:''Aksa'nın Bir Karış Toprağından Bile Taviz Vermeyeceğiz''

Bugün (11 Kasım) Mescidi Aksa’da verdiği Cuma hutbesinde Şeyh Sabri, Yahudi yerleşimlerin saldırılarını işgal hükümetlerinden aldıkları destekle yaptıklarını söyledi.

Batılı bazı ülkelerin barışa engel olduğu için karşı çıktıkları yerleşim inşaatının tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Şeyh Sabri, olup bitenlerin barış görüşmelerinin başarısızlığını gösterdiğini ifade etti.

İşgalcinin ezanı yasaklama çabalarını kabul etmediklerini de söyleyen Şeyh Sabri “işgalcinin ezan konusuna girme hakkı yoktur. Çünkü bu, insanların ibadet özgürlüğüne aykırıdır. Ezan 15 asır önce de Kudüs’ün her tarafında yankılanıyordu. Asıl gürültüyü çıkaran şehir, belde ve köyleri basan tankların çıkardığı sestir. Evleri haksız yere yıkan buldozerin ve kepçelerin, Kudüs semalarında tur atan uçakların sesleridir” dedi.

İşgalcilerin iddia ettikleri gibi ezanın kimseyi rahatsız etmediğini, gürültü olmadığını vurgulayan Sabri, bundan rahatsız biri varsa bu topraklardan çıkıp gitmesi gerektiğini ifade etti.

Siyonist işgal rejimi parlamentosu Knesset’te yarın rahatsızlık verdiği için ezanın yasaklanması başvurusunu ele alınması bekleniyor.

Aşırı sağcı Yahudi grupların Mescidi Aksa avlusunda ayin yapma çağrılarına sert tepki gösteren Şeyh Sabri, bu talebin batıl olduğunu,  böyle bir uygulamanın ağır faturasından işgal hükümetinin sorumlu olacağını belirterek, Aksa’nın hiçbir zaman pazarlık konusu olamayacağını, bir karış toprağından bile taviz verilemeyeceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar