Gasıp İsrail Kudüs'te Yeni Konutlar Yapacak

Siyonist işgal rejiminde yayın yapan Kanal -2 televizyonu, Kudüs belediyesinin yakında binlerce konutun inşasını ön gören imar planını açıklayacağını duyurdu.  

Görüntülenme: 1795 Tarih: 11 Kasım 2016 02:51
Gasıp İsrail Kudüs'te Yeni Konutlar Yapacak

Kanal-2 televizyonu, belediyenin bu kararı hayata geçirmek için ABD’nin yeni başkanı Trump’ın yemin törenini beklemeyeceğini ifade etti.

İşgal hükümetindeki bazı bakanlarla işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerinin Başbakan Netanyahu’ya Kudüs’teki yerleşkeleri genişletme çağrısına paralel olarak, belediyenin Kudüs’teki yerleşke inşaat planını hayata geçireceğini ve var olan yerleşkelere yüzlerce konut daha ekleyeceğini ifade etti.

Haberde konut sayısını da veren televizyon kanalı,  planda 7 bin 100 konutun inşa edileceğine dikkat çekerek, bunların özellikle Kudüs çevresinde yer alan Gilo ve Ramat Shlomo yerleşkelerinde inşa edileceğini kaydetti.

Haberde, bu iki yerleşkede konut inşasının özelde Amerika, genelde ise uluslararası camia için kırmızıçizgi olduğu hatırlatıldı.

İşgal belediye başkan yardımcısı ve Planlama ve İnşaat Komisyonu Başkanı Meir Tercuman, Netanyahu hükümetinin daha önce bu planın hayata geçirilmemesi için baskı yaptığını belirterek, planı Amerika’daki yönetimin geçiş sürecini fırsat bilerek hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Uluslararası camia Kudüs’tekiler dahil işgal altındaki Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerini meşru görmüyor ve bunların yıkılmasını istiyor. Ancak kendini hukukun üstünde gören işgal rejimi uluslararası camianın uyarılarını dikkate almıyor.

fiem

Yorumlar