Terör Rejimi İsrail'in Ezan Yasağına İslami Cihat Hareketinden Tepkiler Büyüyor

Filistin İslami Cihat Hareketinin bir diğer liderlerinden olan Samir Zahut yaptığı açıklamada Siyonist rejimin Araplara ve Müslümanlara asla saygı duymadığını vurgulayarak “ Arapların ve Müslümanların içerisinde Filistin direnişini destekleyenler ve İran İslam Cumhuriyeti dışında işgalci İsrail rejiminin bu faşist uygulamalarına karşı koyacak kimse kalmadı” açıklamasını yaptı.  

Görüntülenme: 2231 Tarih: 16 Kasım 2016 11:27
Terör Rejimi İsrail'in Ezan Yasağına İslami Cihat Hareketinden Tepkiler Büyüyor

Filistin İslami Cihat Hareketi liderleri işgalci Siyonist rejimin Yahudilik dışındaki tüm sesleri susturmaya çalıştığını belirterek işgal rejiminin bölgenin asıl sahibi olan Filistin halkını göçe zorlayarak Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalıştığına işaret etti.

Faşist işgalci Siyonist rejimin daha önce Beytul Mukaddes’teki camilerde ezan okunmasını yasaklamak için hazırladığı kanun tasarısını tekrar meclise taşıdığı belirtildi.

Siyonist rejimin yasama organı tarafından meclise sunulan söz konusu yasağın işgalci rejim tarafından onaylandığı belirtilirken rejim güçlerinin camilerde ezan okuyan her müezzini rahatlıkla yargılayabileceği kaydedildi.

İslami Cihat Hareketinin liderlerinden Fuat el Razem Tasnim Haber ajansına yaptığı açıklamada Siyonist İsrail rejiminin faşist uygulamalarını kınadığını belirterek “ İşgalci rejim Kudüs’te Yahudilik dışındaki tüm sesleri susturmaya çalışıyor. Bölgenin asıl sahibi olan Filistin halkını göçe zorlayarak Kudüs’ü Yahudileştirmeye çalışmaktadır. Onların asıl amacı Kudüs’ü kendi başkentleri ilan ederek tüm dünyadaki  faşist ve tekfirci  Yahudilere Kudüs’ün kapılarını açmak istemektedirler” ifadelerini kullandı.

Filistin Kültür Bakan Yardımcısı Muhammed el Medhun ise yaptığı açıklamada işgalci Siyonist rejiminin ezana yasak getirmesi ile tehlikeli bir karar aldığını belirterek rejimin asıl amacının mazlum Filistin halkını Kudüs’ten sürmek olduğunu kaydetti.

Muhammed el Medhum “ Rejim bu yasak ile birlikte çok ağır bir mesaj vermekte. Ancak Filistin halkı İslam’ın önemli bir kısmını teşkil eden ve kendilerini namaza davet eden ezanın yasaklanmasını asla kabul etmeyecektir. Söz konusu faşist yasak uluslararası hukuka aykırıdır” ifadelerini kullandı.

 

Filistin İslami Cihat Hareketinin bir diğer liderlerinden olan Samir Zahut yaptığı açıklamada Siyonist rejimin Araplara ve Müslümanlara asla saygı duymadığını vurgulayarak “  Arapların ve Müslümanların içerisinde Filistin direnişini destekleyenler ve İran İslam Cumhuriyeti dışında işgalci İsrail rejiminin bu faşist uygulamalarına karşı koyacak kimse kalmadı” açıklamasını yaptı.

tesnim

Yorumlar