İslamî Cihad Sözcüsü: Mısır Filistin İçi Diyalog Görüşmelerine Ev Sahipliği Yapacak

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi, Mısır’ın bu ayın 29’unda yapılacak Fetih kongresinden sonra Filistin için uzlaşı görüşmelerine ev sahipliğine hazırlandığını belirtti.  

Görüntülenme: 2383 Tarih: 21 Kasım 2016 03:46
İslamî Cihad Sözcüsü: Mısır Filistin İçi Diyalog Görüşmelerine Ev Sahipliği Yapacak

Hareketin sözcüsü Davud Şihab yaptığı açıklamada, Mısırlı yöneticilerin Fetih hareketinin düzenleyeceği kongreden sonra kapsamlı bir Filistin uzlaşısına ev sahipliği yapmayı kabul ettiklerini söyledi.
Şihab açıklamasında, İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri’nin en son yaptığı öneriler çerçevesinde Mısır’ın diyalog için gruplara çağrı yapacağını ifade etti.
Şihab, hareketin Abdullah Şallah başkanlığında Mısır’a yapılan birkaç günlük ziyaretin oldukça verimli geçtiğini kaydetti.
Mısır’ın Gazze’deki insani durumu anladığına dikkat çeken Şihab, Rafah kapısının daha sık açılması konusunda taahhütte bulunduğunu hatırlattı.
Geçen hafta Pazartesi günü Mısır’a geçen İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şallah başkanlığındaki heyet başta istihbarat başkanı olmak üzere birçok Mısırlı yetkiliyle görüştü.
Ramazan Şallah geçen ay hareketin kuruluş yıldönümünde Filistin’deki krizden çıkmak için bir dizi öneride bulunmuştu. Şallah’ın önerileri içeride ve dışarıda memnuniyetle karşılandı.

fiem

Yorumlar