İslami Cihad'ın Lübnan Temsilcisi Kahire'de Yapılan Görüşmeler Hakkında Açıklamada Bulundu

Filistin İslami Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi Ebu İmad Rıfai, hareketin genel sekreteri olan Ramazan Abdullah Şallah’ın açıkladığı “On Nokta Girişimi”nin hem Filistin hem de Arap dünyası bakımından olumlu bir seyirde ilerlediğini ifade etti. 

Görüntülenme: 2086 Tarih: 22 Kasım 2016 00:57
İslami Cihad'ın Lübnan Temsilcisi Kahire'de Yapılan Görüşmeler Hakkında Açıklamada Bulundu

Filistin İslami Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi Ebu İmadRıfai, hareketin genel sekreteri olan Ramazan Abdullah Şallah’ın açıkladığı “On Nokta Girişimi”nin hem Filistin hem de Arap dünyası bakımından olumlu bir seyirde ilerlediğini ifade etti. Girişim planının halk nezdinde ve Filistinli gruplar tarafında olumlu karşılık bulduğunu ifade eden Rıfai, Ramazan Şallah’ın İsrail’in “Yahudi yerleşimciliği” politikasının giderek hız kazanması karşısında bir çözüm önerisi sunmak hedefiyle yola çıktığını ve İsrail’in planlarını bozguna uğrattığını belirtti. Ebu İmad Rıfai, bu girişim sayesinde Filistin’in yaşadığı krizden kurtulmak için çözüm yolunun sağlanabileceğine dikkat çekti.

İslami Cihad Hareketi’nin Ramazan Abdullah’ın liderliğindeki bir heyetle Mısır’a yaptığı ziyaretin olumlu ve kritik sonuçlarla neticelendiğini ifade eden Rıfai, Mısır’ın Filistinli gruplar nezdindeki rolünün kritik olduğunu ifade etti.

Görüşme esnasında Mısır’ın hareketin sunduğu girişim planından hoşnutluğunu dile getirdiğini ifade eden Ebu İmad, bu girişim sayesinde Filistin meselesinde yeni bir aşamaya geçilmesi yönünde bir umut doğduğunu dile getirdi. Ayrıca Kasım ayının sonunda Filistinli grupların tamamının katılacağı bir müzakerenin gerçekleştirileceğini de belirtti.

Girişim planına duydukları güveni ve Mahmud Abbas dışında kalan Filistin halkının bu girişimi memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ebu İmadRıfai, Mahmud Abbas’ın ise bu konuda hiçbir tavır ortaya koymadığını belirtti. Rıfai, bu girişim sayesinde Filistinlilerin kendi aralarında ve Mısır’la bir görüşme gerçekleştirmelerine olanak sağlandığına ve girişim planının halk nezdinde olumlu karşılık bulduğuna dikkat çekti.

Rıfai, yapılması gerekenin Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin Oslo Antlaşmasını feshetmesi, Filistin saflarında birlik sağlanması ve İsrail’e karşı direnişin başlatılması olduğunu ifade etti. İslami Cihad Hareketi’nin Filistin tamamıyla özgürleşinceye dek bu yoldan vazgeçmeyeceğini de vurguladı.

Refah Sınır Kapısıyla ilgili sorunun çözüleceğini, Mısır’ın aylık olarak düzenli bir şekilde sınır kapısını açma hususunda söz verdiğini ifade eden İslami Cihad temsilcisi, ezan yasağını da değerlendirdi ve bu yasağın Kudüs’ü tamamıyla Yahudileştirme planının bir parçası olduğunu vurguladı.

Bu karara karşı tüm İslam ve Arap dünyasına destek çağrısı yapan Rıfai, yalnızca eleştirmenin yeterli olmadığını, bu hususta adım atmak gerektiğini ifade etti. Son olarak Rıfai, Filistin halkının bu karara karşı mücadele edeceğini ve asla kararı kabullenmeyeceğini vurguladı. 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar