Kudüs Yahudileştirilme Tehtidi Altında

Kudüs’te faaliyet gösteren Filistin Ulusal Eğitim, Kültür ve Bilim Komisyonu Başkanı Murad Sudani, işgal belediyesinin Kudüs’teki caddelerin ve tarihi mekanların isimlerini Yahudi isimleriyle değiştirme projesi konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1734 Tarih: 22 Kasım 2016 19:00
Kudüs Yahudileştirilme Tehtidi Altında

Sudani konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, “Bu Yahudileştirme planı Kudüs’teki her şeye hakim olmak, kentteki tarihi mekanların isimlerini değiştirmek ve kente İsrail damgasını vurmak için sürdürülen yoğun çaba ve planların bir parçasıdır” dedi. 
Sudani yaptığı açıklamada daha önce Kıyamet Kilisesi’nin tepesine İsrail bayrağını çeken işgal rejiminin, Kudüs’te 300’den fazla cadde ve sokağın ismini değiştirdiğini, şimdi de aralarında Mescidi Aksa’nın da olduğu 400 camide ezanı yasaklamaya çalıştığını söyledi.
İşgal belediyesi son zamanlarda Terör Eylemleri Kurbanlarını Anma Komisyonu’yla işbirliği yaparak Kudüs’te bir çok cadde, sokak ve tarihi mekanın isimlerini Yahudi isimleriyle değiştiriyor.
Yapılanların her türlü sözleşme, antlaşma ve UNESCO kararlarına aykırı olduğunu hatırlatan Sudani, İslam ümmetinden işgalcinin Kudüs’ün kimliğini değiştirme çabalarına karşı durmasını istedi.

fiem

Yorumlar