İstanbul, Kudüs İçin Parlamenterler Birliği Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

Kudüs İçin Parlamenterler Birliği, "Bu dönemin saldırıları ve Kudüs" başlığıyla düzenleyeceği toplantısının açılışını yarın İstanbul'da gerçekleştirecek.  

Görüntülenme: 2024 Tarih: 28 Kasım 2016 10:51
İstanbul, Kudüs İçin Parlamenterler Birliği  Toplantısına Ev Sahipliği Yapacak

İki gün sürecek toplantının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ev sahipliği yapacağı toplantıda İslâm coğrafyasından değişik ülkelerin parlamentolarından üyelerin hazır bulunacağı haber verildi.

Açılışta değişik ülkelerden birçok önemli şahsiyetin konuşma yapacağı bunların arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da yer alacağı ifade edildi. Ayrıca Kudüs İçin Parlamenterler Birliği'ni tanıtan, Kudüs için ve Filistin parlamentosu yararına yaptığı çalışmalar hakkında özet bilgiler veren bir sunumun gösterileceği belirtildi.

Programın birinci gününde Kudüs ve Filistin'e destek ve Kudüs'e yardım konusunda uluslararası ilişkilerin önemi konusunda çeşitli oturumlar düzenlenecek ve konferanslar verilecek. Yapılacak konuşmalarda işgal rejiminin Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetleri ve buna karşı verilmesi gereken mücadelenin yolları hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca Filistin parlamentosunun çalışmaları, bu parlamentonun işgal rejiminin baskılarından dolayı karşı karşıya kaldığı zorluklar, sıkıntılar ve hâlen esir olan parlamento üyeleri hakkında da konuşmalar yapılacak.

Programın ikinci gününde Kudüs İçin Parlamenterler Birliği'nin genel bir toplantısı düzenlenerek şimdiye kadar yürütülen çalışmaların ve bundan sonrası için hazırlanan projelerin genel bir değerlendirmesi yapılacak.

fiem

Yorumlar