Kudüs TV Yakında Yeniden Yayında

Kudüs TV'nin kapatılması sonrasında gelişen süreçle ilgili Hürseda Haber'e açıklamalarda bulunan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, kanalın yakında yeniden yayına başlayacağını belirtti. 

Görüntülenme: 1965 Tarih: 01 Aralık 2016 16:01
Kudüs TV Yakında Yeniden Yayında

Kudüs TV'nin kapatılması sonrasında gelişen süreçle ilgili Hürseda Haber'e açıklamalarda bulunan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, kanalın yakında yeniden yayına başlayacağını belirtti.

"RTÜK yetkilileriyle görüştük, yakında yayınına devam edeceğiz"

Kapatma kararının ardından yaptıkları basın açıklamasıyla kanalın yayın politikasını kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatan Şirin, "Basın açıklamasında Kudüs TV’nin kapatılmasına karşı tepkimizi ve ilgililer nezdinde tekrardan açılması yönündeki taleplerimizi dile getirmiştik. Ardından da RTÜK'e resmen itiraz dilekçemizi sunmuştuk. 28.11.2016 tarihinde ise RTÜK'ün talebi üzerine RTÜK başkan yardımcıları ile RTÜK merkez binasında görüşerek kanalın kapatılmasına neden olarak gösterilen hususların yanlış bir algı ve yanlış anlaşılmalara verilen sebeplerden ortaya çıktığı üzerinde durduk. RTÜK’ün konuyu kapsamlı bir şekilde ele alması ve değerlendirmesi sonucu, kanalın tekrar açılması yönünde bir kararın olduğu bu görüşme sırasında tarafımıza iletildi ve yakın zaman içinde resmi işlemlerin tamamlanıp kanalın yayınına devam edeceği belirtildi" dedi.

"Tek ümmet' bilinç ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz"

Kudüs TV tekrar yayına başladığında başta Filistin davası olmak üzere, İslam birliği ve ümmet dayanışması ekseninde yayınlarına devam edeceğinin altını çizen Şirin,  "Ümmet arasında gerginlik ve ihtilaflara karşı mezhep kavim ülke ayrımı gözetmeksizin dünya Müslümanları arasında birlik, kardeşlik ve dayanışma sorumluluğumuzu yayınlarımızla yerine getirmeye çalışacağız. İslam ümmetinin emperyalizm ve işbirlikçilerinin tuzak ve senaryoları sonucu büyük bir fitnenin içine düşürüldüğü bir dönemde, bu fitne ateşini söndürmek, Müslüman ülkeler, Müslüman halklar ve Müslüman mezhepler arasında oluşturulan gerginlik ve husumetleri dindirmek, oynanan oyunlara karşı ‘tek ümmet’ bilinç ve sorumluluğuyla hareket etme noktasındaki görevlerimizi ifa etmeye çalışacağız. İslam ümmetinin asıl ve baş düşmanı olan emperyalizm ve siyonizme karşı ümmetimizin esenliği, birliği, dirliği noktasındaki hassasiyetimizi sonuna kadar koruyacağız. Kudüs TV’nin iki dayanak noktası vardır; birincisi Allah ve Resulüdür; ikincisi ise İslam Ümmeti’dir. Ölçümüz de budur, yayın politikamızın referansı da budur" ifadelerini kullandı.

"Destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz"

Kudüs TV’nin kapatılma kararı üzerine kamuoyunda Kudüs TV ile dayanışma içinde olan bütün Müslümanlara, siyasi parti ve kurumlara teşekkürlerini sunan Nureddin Şirin, şunları kaydetti: "Kudüs TV'nin kapatılmasına karşı tepkilerini dile getiren, açılması noktasında yanımızda duran, ilgili zeminlerde girişimlerde bulunan bütün kardeşlerimize özellikle şükranlarımızı sunuyoruz. Bu süreç bir noktada sıkıntılı olmuş olsa da diğer yandan birçok açıdan İslami dayanışmanın ve kardeşliğin pekişmesine de vesile oldu. Bu vesileyle, yine ümmet ve vahdet diyerek kaldığımız yerden yayınlarımıza inşallah devam ediyoruz."

Hatırlanacağı üzere, sekiz yıl önce yayın hayatına başlayan Kudüs TV, 1 Kasım'da 668 sayılı OHAL kapsamında alınması gereken tedbirler ile bazı kurum ve kuruluşlara dair düzenleme yapılması hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 2’inci maddesi 4’üncü fıkrasındaki hüküm gereği RTÜK tarafından kapatılmıştı. 

 

 Hürseda Haber

Yorumlar