Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (4 Aralık Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1747 Tarih: 04 Aralık 2016 03:03
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Kudüs'teki medya kaynakları, 58 Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ve tepeden tırnağa silahlı işgal askerleri eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusunda yaklaşık iki buçuk saat dolaştığını bildirdi.

Kaynaklar, baskın sırasında bazı yerleşimcilerin ayin yapma girişiminde bulunduklarını fakat Mescid-i Aksa bekçilerinin kendilerine engel olduğunu ifade etti.

Bu arada, Quds Press Haber Ajansı, Kasım ayında 1346 işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ve baskınlara katılanlardan 1235'inin Yahudi yerleşimciler olduğunu bildirdi.

Baskınlara işgal askerleri ve polisleriyle istihbarat görevlilerinin ve tarihi eserler idaresi çalışanlarının da katıldığı belirtildi.

Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

fiem

Yorumlar