Mescid-i Aksa Hatibi: Amerika’nın Elçilik Binasını Kudüs’e Taşıması Savaş ilanıdır

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, ABD’nin yeni başkanı Trump’ın Tel Aviv’deki ABD büyükelçiliğini işgal altındaki Kudüs’e taşıma kararının bütün Müslümanlara açılmış savaş ilanı anlamına geldiğini belirtti.  

Görüntülenme: 2072 Tarih: 16 Aralık 2016 15:35
Mescid-i Aksa Hatibi: Amerika’nın Elçilik Binasını Kudüs’e Taşıması Savaş ilanıdır

Bugün (16 Aralık) Mescidi Aksa’da verdiği Cuma hutbesinde Amerika’nın büyükelçilik binasını Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararına değinen Şeyh İkrime Sabri “bu karar Filistin halkının sabit hakkıyla çeliştiği gibi, Kudüs’ü İsrail şehri olarak değil de işgal altında bir şehir olarak gören uluslararası camianın kararlarına da aykırıdır” dedi.

Trump’ın Yahudileri razı etmek için seçimlerde bu sözü verdiğini söyleyen Şeyh Sabri, elçiliğin Kudüs’e taşınmasının burayı Yahudilerin başkenti kabul etme anlamına geldiğini ve bununla Müslümanların Kudüs’teki haklarının yok olacağını ifade etti.

Müslüman idarecilere çağrıda bulunan Sabri, gafletten uyanmalarını, kendilerini başkasına uymaktan kurtarmalarını, hakları konusunda Allah’tan korkmalarını, Allah’ın kitabına ve Resulullah’ın sünnetine dönmelerini istedi.

İşgal rejiminin Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya baskın saatlerini artırmasına da dikkat çeken Şeyh Sabri, bu kararın daha çok Yahudi’nin Mescidi Aksa’ya baskın yapmasına zemin hazırlayacağını ifade etti.

Daha önce Mescidi Aksa’nın tehlikede olduğunu söylediklerini belirten Şeyh Sabri, şimdi bu tehlikelerin arttığını hatırlatarak, Kudüslülerden burayı sürekli ziyaret etmelerini, esnafın da Duha namazı için Mescidi Aksa’ya gelmelerini istedi.

Bugün binlerce kişi işgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya akın etti. 

fiem

Yorumlar