Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin sayısında son günlerde artış gözlemlenirken bu sabah (21 Aralık Çarşamba) Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen yerleşimcilerin ve askerlerin sayısının 171'e ulaştığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1734 Tarih: 21 Aralık 2016 16:38
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Quds Press Haber Ajansı, 160 Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiğini ve avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktığını söyledi.

Bu sabah işgal polisinin ve özel kuvvetlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalcilerden 106'sının Yahudi öğrencilerden oluştuğu belirtildi.

Quds Press Haber Ajansı, bu sabahki baskına işgal istihbaratından üç görevlinin ve Yahudi gazetecilerden sekiz kişinin de katıldığını, sabah saat 7:00'de başlayan baskının 10:30'da sona erdiğini bildirdi.

Geçen hafta 33'ü işgal istihbaratı görevlisi olmak üzere yaklaşık 300 işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Bu yıl Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlarda artış olduğuna dikkat çekilirken Ekim ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalcilerin sayısının 3 bine ulaştığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar