Siyonist Güçler Bu Sabah Kudüs'ün Doğusunda Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Kudüs kentinin doğusundaki Beyt Hanina beldesinde işgal belediyesine bağlı yıkım ekipleri bu sabah (4 Ocak Çarşamba) Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıktı.  

Görüntülenme: 1913 Tarih: 04 Ocak 2017 20:50
Siyonist Güçler  Bu Sabah Kudüs'ün Doğusunda Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Quds Press Haber Ajansı, işgal belediyesine ait buldozerlerin işgal polisi himayesinde bu sabah Beyt Hanina beldesi El-Eşgariyye Mahallesi'ne baskın düzenlediğini ve Yasir Abdulmunim Müsalime isimli Filistinlinin evini yıktığını söyledi.
İşgal güçlerinin ev sahibinin eşyaları çıkarmasına izin verdiği ve yıkım süresince evi kuşatma altında tuttukları, evi yıkılan ailenin soğuk ve yağmurlu havada evsiz kaldığı ifade edildi.
İşgal belediyesi dün akşam Kudüs'ün güneydoğusundaki Sur Bahir köyü Vadi El-Hıms bölgesinde bulunan on ev için ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı tebliğ etti.
Kudüs'teki Filistinli nüfusu azaltmak ve kentin Yahudileştirilmesini kolaylaştırmak isteyen işgal yönetimi, Filistinlilerin yeni konutlar inşa etmesine izin vermezken bir yandan da mevcut evlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkmaya devam ediyor.
 
fiem

Yorumlar