Filistin İslami Cihad Hareketi Moskova'daki Görüşmelere Katılacak

Filistin İslami Cihad Hareketi Basın Bürosu Müdür Davud Şihab, hareketin Moskova’da yapılacak olan Filistinli gruplar arası barış görüşmelerine katılım için resmi davet aldığını ifade etti. 

Görüntülenme: 2083 Tarih: 05 Ocak 2017 15:33
Filistin İslami Cihad Hareketi Moskova'daki Görüşmelere Katılacak

Paltoday’e konuşan Şihab, hareket temsilcilerinin bu görüşmelere katılacağını, davetin ise Rusya Doğu Bilimleri Merkezi’nden geldiğini belirtti. Ayrıca bu davetin bir ilk olmadığını, söz konusu merkez tarafından her yıl davet gönderildiğini de beyan etti.

Açıklamalarını sürdüren Davud Şihab, hareketin Beyrut’ta yapılacak olan Ulusal Meclis Hazırlık Komitesinin toplantısına katılıp katılmama hususunda henüz kararını açıklamadığını belirtirken bu toplantıya katılma hususunda hareket içindeki istişarelerin hala devam ettiğini de belirtti.

Hamas Hareketi ise geçtiğimiz Çarşamba günü 10 Ocak tarihinde Beyrut’ta düzenlenecek olan toplantıya katılacağını açıklamıştı.

Hareket sözcüsü Abdüllatif El-Kanu tarafından yapılan açıklamada hareketin bu toplantıya katılacağı ve toplantıdaki izlenimlerinin hareketin Filistin Ulusal Meclis oturumları açısından bir ölçü olacağını dile getirilmişti.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar