Mahmud El Habaş: ''Siyonist Büyükelçiliğinin Kudüs’e Taşınması Müslümanlara Karşı Savaş İlanıdır''

Filistin Yönetimi Başkanı'nın diyanet danışmanı, Amerika’da bu ülkenin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma konusunda yaşanan bazı hareketlenmelere tepki göstererek, böyle bir eylemin Müslümanlara karşı savaş ilan etmek olduğu söyledi.  

Görüntülenme: 2129 Tarih: 07 Ocak 2017 20:14
Mahmud El Habaş: ''Siyonist Büyükelçiliğinin Kudüs’e Taşınması Müslümanlara Karşı Savaş İlanıdır''

Filistin Yönetimi Başkanı'nın diyanet danışmanı Mahmud El Habaş, Amerika’nın yeni Başkanı Donald Trump’ın, bu ülkenin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma konusunda yaptığı açıklamaların gerçekleşmesinin sonuçları hakkında uyardı.

El Habaş Ramallah’taki Et-Teşrifat camiindeki Cuma namazında şunları söyledi: ‘Böyle bir eylem Müslümanlara karşı savaş ilan etmek demektir ve asla kabul edilemez bir durumdur. Biz böylesi bir eyleme elleri bağlı bir şekilde seyirci kalmayacağız.’

Mahmut El Habaş, İslam ve Hristiyan dünyasının böylesi bir eylemi reddettiğine değinerek, ‘müzakere ve anlaşmaların genellikle siyasi boyutu vardır ve bu anlaşmaların din, inanç ve tarih konusunda bir yeri yoktur’ dedi.

El Habaş Kudüs’ün pazarlık konusu yapılamayacağına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Biz hiç kimseyi Beytü’l Mukaddes’ten mahrum bırakamayız. Beytü’l Mukaddes muvahhit bütün müminlere açıktır. Çünkü bizim din, inanç ve ibadet özgürlüğüne sağlam bir inancımız var. Bizim inanmadığımız şey, Beytü’l Mukaddes’i kendimizden ayırmaktır ve bu çok açık bir mesajdır.’

Donald Trump’ın başkanlığına iki hafta kala, Amerikalı üç senatör, Kudüs’ün Siyonist Rejim ’in başkenti olarak resmi bir şekilde tanınması ve Amerika Büyükelçiliğinin de bu şehre taşınması konusunda bir öneri sundu.

Donald Trump ta seçim kampanyalarında Kudüs’ün Yahudi halkının ebedi başkenti olduğunu iddia etmişti.

Sahte bir rejim olarak Siyonist Rejim kurulduğu günden itibaren Amerika Büyükelçiliği her zaman Tel Aviv’deydi.

Filistinliler ve uluslararası toplum Kudüs’ü Filistin’in gelecekteki hükümetinin başkenti olarak görüyorlar.

tesnim

Yorumlar